fbpx
  • exclusieve-tuinplanten-soorten.jpg

drakenwortel (Dranunculus vulgaris)

drakenwortel-(Dranunculus-vulgaris)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: drakenwortel, draken aronskelk, drakentonglelie, zwarte draak, Drakondia
Bekendmaking: Wij zijn terug open voor particulieren vanaf 1 maart!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Plantenfamilie: Araceae - aronskelkfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: zuidwesten van Turkije, Griekenland, noorden en zuiden van Bulgarije
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: collectors item, borderplant, opvallende bloem, tropische tuin, exotische tuin
Bloemkleur: purper, rood
Geurend: ja
Bloeimaand: mei, juni, juli
Hoogte: 60-80 cm, 80-100 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Vochtigheid: droog, normaal, droog tijdens de winter
Onderhoud: niet te veel water geven, verwijder regelmatig vergeelde, beschadigde of lelijke bladeren
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kunnen ze goed tegen wat vorst maar de combinatie koud en nat kan schadelijk zijn. Plant ze daarom steeds op een niet te natte plek zodat ze in de grond kunnen overwinteren.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de drakenwortel ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Dranunculus vulgaris bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de drakenwortel in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Dranunculus vulgaris kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.