fbpx
  • exclusief.jpg

Japanse orchis / winterharde tuinorchidee (Bletilla striata Alba)

Japanse orchis / winterharde-tuinorchidee-(Bletilla-striata-Alba)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Tolerantie: natte standplaats
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: aardorchidee, witte Japanse orchidee, witte aardorchidee
Advies en thuislevering: Aanleg Engelse of natuurlijke bloemenborder? Geen budget voor ontwerper of tuinarchitect? Vanaf 30m2 aan te leggen bloemenborder kan je in de maand december bij ons terecht voor zowel de thuislevering van de nodige planten plus het plant advies. De door ons geleverde planten worden (indien gewenst) door ons vakkundig uitgezet op hun definitieve plaats waar ze door uzelf geplant kunnen worden. Gemakkelijk toch? Wij gebruiken voornamelijk vaste planten uit onze eigen kwekerij in combinatie met enkele structuurplanten. Wij werken met goed ontwikkelde XL planten, die al van het eerste jaar een geweldige bloei gaan geven. Contacteer ons via het contactformulier van deze website met uw aanvraag.
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit niet vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Bestellen (ter plekke) woensdag ten laatste = afhalen vanaf vrijdag (in de meeste gevallen)
Prijs: Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze winkel.
Plantenfamilie: Orchidaceae - orchideeënfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Japan, Korea en China waar ze groeien in de bossen en op hellingen op 1000 tot 3000 meter hoogte
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: collectors item, borderplant, terrasplant, kuipplant, opvallende bloem, moerasplant, aan de rand van een vijver, tropische tuin, exotische tuin, in de schaduwtuin, jaarrond als tropische- orangerieplant in een orangerie of leefveranda, in een veranda
Bloemkleur: wit, lila
Bloeimaand: juni, juli
Hoogte: 40-60 cm, 60-80 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: Ja, redelijk zeewind tolerant
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: vochtig, droog tijdens de winter
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: in volle grond bescherm je een kort geknipte plant met wat bladeren tegen de vorst. Een exemplaar in pot of kuip zet je op een vorstvrije plek om te overwinteren
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de Japanse orchis / winterharde tuinorchidee ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Bletilla striata Alba bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de Japanse orchis / winterharde tuinorchidee in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Bletilla striata Alba kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.