koperknoopje (Leptinella squalida)

koperknoopje-(Leptinella-squalida)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: koperknoopje, mosvaren, speldenkussenplant
Plantenfamilie: Compositae - composietenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Nieuw-Zeeland, Guinea, Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, terrasplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, mooie herfskleur blad, tussen staptegels, plant die bestand is om af en toe overheen te lopen, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, beplanting helling, exotische tuin, kleine stadstuin
Bloemkleur: geel, groen
Bloeimaand: juni, juli, augustus
Hoogte: 0-10 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk zeewind tolerant
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: normaal
Onderhoud: als de plant na meerdere jaren te groot wordt, dan kan je makkelijk deze plant splitsen en delen
Bijenlokkend: ja
Snoeien: niet snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 8
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de koperknoopje ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Leptinella squalida bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de koperknoopje in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Leptinella squalida kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.