• bloembollen.jpg

dahlia (Dahlia Harmony per 1)

dahlia (Dahlia-Harmony-per-1)
Photo courtesy of: Baltus bloembollen
Standplaats zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: snijbloem, borderplant, kuipplant, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin
Beste plantijd: april, mei, juni
Bloemkleur: roze, wit
Geurend: ja
Bloeimaand: juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Winterhard: nee, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kan je ze in de volle grond laten zitten tijdens milde winters. Tijdens milde winters volstaat een laagje bladafval, mulch of stro als extra isolatie. Bij strengere winters haal je ze best uit de grond om deze droog en vorstvrij te overwinteren. Let dus goed om de weersomstandigheden in het najaar om uw bol- en knolgewassen tijdig wat te beschermen of te rooien indien nodig.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3

Op zoek naar de dahlia ? Voor meer informatie over bol- en knolgewassen in verpakking zoals de Dahlia Harmony per 1 bent u van harte welkom in ons tuinplantencentrum te Zwevegem. Dahlia Harmony per 1 is in het voorjaar te koop rechtstreeks vanuit onze plantenkwekerij naargelang de plantperiode van deze bloembollen en zolang onze voorraad strekt. Lees voorafgaand aan het planten alle informatie op de achterkant van de verpakking hoe u de dahlia dient te planten.