• bloembollen.jpg

dahlia (Dahlia Ball Peter per 1)

dahlia (Dahlia-Ball-Peter-per-1)
Photo courtesy of: Baltus bloembollen
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: snijbloem, kuipplant, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin
Beste plantijd: april, mei, juni
Bloemkleur: roze
Geurend: ja
Bloeimaand: juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kan je ze in de volle grond laten zitten tijdens milde winters. Tijdens milde winters volstaat een laagje bladafval, mulch of stro als extra isolatie. Bij strengere winters haal je ze best uit de grond om deze droog en vorstvrij te overwinteren. Let dus goed om de weersomstandigheden in het najaar om uw bol- en knolgewassen tijdig wat te beschermen of te rooien indien nodig.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de dahlia ? Voor meer informatie over bol- en knolgewassen in verpakking zoals de Dahlia Ball Peter per 1 bent u van harte welkom in ons tuinplantencentrum te Zwevegem. Dahlia Ball Peter per 1 is in het voorjaar te koop rechtstreeks vanuit onze plantenkwekerij naargelang de plantperiode van deze bloembollen en zolang onze voorraad strekt. Lees voorafgaand aan het planten alle informatie op de achterkant van de verpakking hoe u de dahlia dient te planten.