fbpx
  • aardbeien-planten-kopen.jpg

bosaardbei (Fragaria vesca var. Reines des Vallées)

bosaardbei (Fragaria vesca var. Reines des Vallées)
Photo courtesy of: Henk Blondeel
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Vogel lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
VITAMINE C BOM!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Beste plantijd: maart, april, juli, augustus, september, november
Beste oogsttijd: juni, juli, augustus, september, oktober
Serre of buitenteelt: serre & buiten
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Vogellokkend: ja
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Vogellokkend: ja, zaden, bessen en fruit zijn een nuttige voedselbron in de winter. Snoei niet alle zaden weg en laat wat bessen of fruit hangen voor de vogels. Ze zullen je dankbaar zijn!

Een doorlevende, wintergroene plant, die 10 tot 20 cm hoog wordt en zich met uitlopers verspreidt over de grond. Deze bosaardbei groeit van nature graag in de bosrand en onder struikgewas. Het is een ideale bodembedekker die ook als ondergroei tussen hoger groeiende planten kan staan. Fragaria vesca var. Reines des Vallées groeit bij voorkeur in zon of halfschaduw, op een niet te voedselrijke bodem. De plant draagt van mei tot augustus witte bloemen met een geel hart. Gedurende de hele zomer en tot aan de eerste vorst kan je kleine, zeer zoete vruchten oogsten. Deze bewaren minder goed en worden vers gegeten of gedroogd. Het typische aardbeiblad is lekker in thee. Fragaria vesca var. Reines des Vallées trekt bijen aan.

Betere fruitkwaliteit door bijen! Aardbeienplanten kunnen zichzelf bestuiven of door de wind. Wetenschappelijke onderzoeken hebben echter bewezen dat aardbeibloemen bestoven door hommels en bijen betere vruchten produceren. De aardbeien zijn groter, roder van kleur en de verhouding suiker-zuur is beter dan bij zelfbestoven aardbeien.

Op zoek naar de best smakende bosaardbeien om zelf te kweken? Voor meer informatie over onze soorten aardbeien bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Fragaria vesca var. Reines des Vallées bosaardbeien zijn verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of beworteling van de stekken.