fbpx
  • aardbeien-planten-kopen.jpg

aardbei (Fragaria x ananassa var. Rabunda)

aardbei (Fragaria x ananassa var. Rabunda)
Photo courtesy of: Henk Blondeel
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Vogel lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Standplaats schaduw, half schaduw, zon
Groenblijvend: ja
DOORDRAGER!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Beste plantijd: maart, april, juli, augustus, september, oktober, november
Beste oogsttijd: juni, juli, augustus, september, oktober
Serre of buitenteelt: serre & buiten
Type Aardbei: Doordragende aardbei
Standplaats: schaduw, half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Vogellokkend: ja
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Vogellokkend: ja, zaden, bessen en fruit zijn een nuttige voedselbron in de winter. Snoei niet alle zaden weg en laat wat bessen of fruit hangen voor de vogels. Ze zullen je dankbaar zijn!

Fragaria x ananassa var. Rabunda is een doordragende, bladhoudende-oude variëteit die makkelijk meerjarig te telen is. Hij is zelfbestuivend maar met andere aardbeisoorten in buurt kan de vruchtzetting bevordert worden. Produceert grote helderrode sappige vruchten die sterk aromatisch zijn.Zeer lange vruchtenpluk tot de eerste vorst. Rabunda is sterk ziekteresistent en verdraagt goed de warmte.

Een doordragende aardbei kun je planten zowel in de nazomer, de herfst of in het voorjaar. Plant je ze voor de winter dan dien je best wat extra bemesting toe.

Voor de beste smaak plant je Fragaria x ananassa var. Rabunda aardbeien op een zonnige plaats. Ze hebben graag veel water maar zorg ervoor dat overtollig water weg kan. De eerste en tweede reeks aardbeibloemen kun je best wegknippen om de plant optimaal te laten groeien. Gezonde goed doorgroeide planten produceren meer dan kleine en zwak opgegroeide planten. Ondanks aardbeien volledig winterhard zijn vervang uw aardbeiplanten regelmatig. Plant een mix van variëteiten en soorten om uw oogst te spreiden. Goede bestuivers zijn bosbessen.

Betere fruitkwaliteit door bijen! Aardbeienplanten kunnen zichzelf bestuiven of door de wind. Wetenschappelijke onderzoeken hebben echter bewezen dat aardbeibloemen bestoven door hommels en bijen betere vruchten produceren. De aardbeien zijn groter, roder van kleur en de verhouding suiker-zuur is beter dan bij zelfbestoven aardbeien.

Op zoek naar de best smakende aardbeien om zelf te kweken? Voor meer informatie over onze soorten aardbeien bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Fragaria x ananassa var. Rabunda aardbeien zijn verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of beworteling van de stekken.