fbpx
  • aardbeien-planten-kopen.jpg

aardbei (Fragaria x ananassa var. Korona)

aardbei (Fragaria x ananassa var. Korona)
Photo courtesy of: Henk Blondeel
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Vogel lokkend: ja
Standplaats zon
Groenblijvend: ja
MIDDELVROEG!
Op zoek naar een andere soort of variëteit?: Tijdens onze openingsuren kan elke particulier komen kijken, uitkiezen en DIRECT mee nemen. Vind je niet wat je zoekt? Kan je een bepaalde plantensoort of variëteit nergens vinden? Wij zoeken met u mee! We werken samen met de belangrijkste groothandels en boomkwekerijen in België. Breng hiervoor uw verlanglijstje mee. Ter plekke kun je direct planten bekijken en uitkiezen uit het aanbod van onze partners.
Prijsinfo: Prijzen kunnen uitsluitend ter plekke in de winkel geraadpleegd worden. Een grote hoeveelheid nodig? Profiteer dan van onze volumekorting! Meer info ter plekke in onze plantenwinkel.
Beschikbaarheid: Deze online catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel of per mail.
Beste plantijd: juli, augustus, september, oktober, november
Beste oogsttijd: juni
Serre of buitenteelt: serre & buiten
Type Aardbei: Middelvroege aardbei
Standplaats: zon
Vochtigheid: vochtig
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Vogellokkend: ja
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Vogellokkend: ja, zaden, bessen en fruit zijn een nuttige voedselbron in de winter. Snoei niet alle zaden weg en laat wat bessen of fruit hangen voor de vogels. Ze zullen je dankbaar zijn!

Fragaria x ananassa var. Korona is een middelvroege soort en levert grote, kegelvormige, glanzende vruchten die zowel vanbinnen als vanbuiten donkerrood kleuren. De aardbeien zijn zeer lekker door hun zoete smaak. Deze variëteit is zeer geschikt voor teelt in volle grond. Korona is weinig vatbaar voor de meeste ziektes. Deze soort is uiterst geschikt voor de moestuin door zijn goede vruchtzetting. Echter, Fragaria x ananassa var. Korona is door zijn hoog suikergehalte is deze soort jammer genoeg niet lang houdbaar.

Middelvroege aardbeien kun je planten zowel in de nazomer, de herfst of in het voorjaar. Plant je ze voor de winter dan dien je best wat extra bemesting toe.

Voor de beste smaak plant je Fragaria x ananassa var. Korona aardbeien op een zonnige plaats. Ze hebben graag veel water maar zorg ervoor dat overtollig water weg kan. De eerste en tweede reeks aardbeibloemen kun je best wegknippen om de plant optimaal te laten groeien. Gezonde goed doorgroeide planten produceren meer dan kleine en zwak opgegroeide planten. Ondanks aardbeien volledig winterhard zijn vervang uw aardbeiplanten regelmatig. Plant een mix van variëteiten en soorten om uw oogst te spreiden. Goede bestuivers zijn bosbessen.

Betere fruitkwaliteit door bijen! Aardbeienplanten kunnen zichzelf bestuiven of door de wind. Wetenschappelijke onderzoeken hebben echter bewezen dat aardbeibloemen bestoven door hommels en bijen betere vruchten produceren. De aardbeien zijn groter, roder van kleur en de verhouding suiker-zuur is beter dan bij zelfbestoven aardbeien.

Op zoek naar de best smakende aardbeien om zelf te kweken? Voor meer informatie over onze soorten aardbeien bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem.Fragaria x ananassa var. Korona aardbeien zijn verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden of beworteling van de stekken.