Tuinman gezocht regio West-Vlaanderen
   Tuinman prijs per uur   GSM: 0479 449393
Homepagina
Tuinaanleg
Tuinonderhoud
Grasperken
Bedrijven
Prijs per uur
Snoeiwerken
Gras maaien
Sproeiwerken
Aanplantingen
Tuinrenovatie
Contact

Prijzen Tuinonderhoud

Prijs per uur per tuinman

Activiteit
Prijs per uur
Verwijderen onkruid € 42,35 per uur
Snoeiwerken heesters € 42,35 per uur
Maaien grasperk tot 500m² € 42,35 per uur
Lang gras / onkruid maaien € 42,35 per uur
Onkruid en mos dood spuiten € 42,35 per uur
Insecten bestrijden door spuiten € 42,35 per uur
Bemesting van de tuin algemeen € 42,35 per uur
Gras ontmossen / verluchten € 42,35 per uur
Scheren van hagen € 42,35 per uur
Onderhoud gazon algemeen € 42,35 per uur
Tuinonderhoud algemeen € 42,35 per uur
Boomschors invoeren € 42,35 per uur
Snoeiafval opkuisen € 42,35 per uur
Wegbrengen en stortkosten groenafval € 75,00 per ton

KEN UW TOTAALPRIJS (AANBEVOLEN):
ALL-IN PRIJS voor een tuinteam van 2 personen

- € 350,00 All-In kwart dag (2 x 2 werkuren)

- € 500,00 All-In halve dag (2 x 4 werkuren)

- € 900,00 All-In volle dag (2 x 8 werkuren)

Voor BTW plichtige bedrijven,'BTW-verlegd volgens stelsel van medecontractant volgens art 20 van KB nr1'

Een goede tuinman vinden tegen de juiste prijs per uur is niet altijd gemakkelijk. Het is de tuinman zijn taak om ervoor te zorgen dat de verzorging van de tuin van zijn klant onder controle is. De kosten per uur voor een jaarrond onderhoud zijn afhankelijk van welke activiteiten dienen uitgevoerd worden door de tuinman. Een tuineigenaar die alle tuinwerk laat uitvoeren zal beter een overeenkomst afsluiten voor jaarrond onderhoud. In de praktijk neemt een tuineigenaar meestal zelf enkele activiteiten onder zijn hoede zoals het maaien van zijn gazon het wieden van onkruid. In dit geval kan de tuineigenaar geholpen zijn met enkele professionele onderhoudsbeurten per jaar. In deze onderhoudsbeurten wordt er voornamelijk zwaarder tuinwerk uitgevoerd zoals de snoeien heesters, hagen en bodembedekkers.

Aantal onderhoudsbeurten

De meeste tuinen kunnen onder controle gehouden worden mits 2 grote onderhoudsbeurten per jaar. Hetzij een voorjaars en een najaarsbeurt, of een voorjaars en een zomerbeurt. Vele soorten hagen en bodembedekkers dienen immers 2 maal per jaar geschoren te worden. Voor heesters is dit slechts 1 maal per jaar of 1 maal per 2 jaar.

Prijzen per uur

De prijs van een tuinman per uur moet met enige voorzichtigheid worden bekeken. Het uurloon van een tuinman zegt nog niets over het eindbedrag van de factuur. Een professionele tuinman heeft immers extra kosten bij het uitvoeren van een tuinonderhoud zoals, machinegebruik, verplaatsingen, brandstoffen van de machines, stortkosten van het groenafval etc. Bij prijzen tussen de 25,00 euro en 30,00 euro per uur wat zeer laag lijkt worden er achteraf nog extra kosten in rekening gebracht. Dit kan zijn voor het gebruiken van eenvoudig gereedschap zoals de haagschaar, bosmaaier, rugspuit, kantenmaaier alsook de kosten voor de verplaatsingen, gebruikte brandstoffen en voor het afvoeren van het groenafval.

Tip

Wie dus enkel informeert naar het uurloon van een tuinman kan zich dus aardig verslikken bij het ontvangen van zijn factuur. Er is dus voorzichtigheid geboden in het informeren naar de prijs per uur van een tuinman. Beter is dus het informeren naar het all-in dagtarief en naar het aantal werkuren in dit dagtarief. Een all-in tarief moet alles bevatten, niet enkel de werkuren en het gebruik van al de nodige gereedschappen maar ook de verplaatsingskosten en de stortkosten van een vracht groenafval. Een tuinman (tuinteam) boeken aan dagtarief zal altijd goedkoper zijn dan de tuinman te dwingen een offerte voor de volledige opdracht te maken. De tuinman zal niets aan het toeval overlaten en zal zorgen dat hij zich zelf ruim indekt qua aantal benodigde werkuren om de klus te kunnen klaren. Per uur berekend zal een offerte op maat u meer kosten per uur dan een tuinman betalen aan dagtarief. Dit natuurlijk in de veronderstelling dat uw tuinman of het tuinteam goed werk levert aan een aannemelijk werktempo.

Kosten groenafval

De hoeveelheid groenafval per dag zal voor de gemiddelde tuin meestal variëren tussen de 5 en 10 kubiek hetzij tussen de 500 en 1000 kilo afhankelijk van het soort tuinafval. De stortkosten bij een professioneel afvalverwerkingsbedrijf varieert tussen de 25,00 euro en 35,00 euro kilo per ton. De tuinman moet echter nog dit groenafval nog van zijn klant transporteren naar het afvalverwerkingsbedrijf en moet hiervoor soms een omweg maken. Het omrijden en de duur van de weging voor en na het lossen van het groenafval kost ook aardig wat tijd voor de tuinman en zijn bijrijder. Om deze kosten te dekken wordt meestal per volle vracht gerekend om het groenafval af te voeren en om de stortkosten te dekken.

Besluit

Bent u niet tevreden over uw tuinman en bent u op zoek naar iemand anders? Laat u nooit overbluffen door een lage prijs per uur, en eis de totale kost te kennen voor een dag werk of voor de totale opdracht. Laat een tuinman of tuinbedrijf een tuinklus van een dag of halve dag uitvoeren om meer over zijn werkwijze en tempo te weten te komen. Laat de tuinman wel alles netjes achter? Zijn de werken naar behoren uitgevoerd? Bent u tevreden dan kan u met deze tuinman overeenkomsten sluiten om uw tuin te onderhouden.

OFFERTE / ONDERHOUDSCONTRACT

Een onderhoudscontract regio West-Vlaanderen behoort ook tot de mogelijkheden (maandelijks of driemaandelijks onderhoud). Een onderhoudscontract omvat minimum een voor- en najaarsbeurt. Op een onderhoudscontract wordt een vast bedrag per maand of per kwartaal afgesproken en alle werkzaamheden duidelijk omschreven.

Jaarrond onderhoudscontract

Voor bedrijven, ouderen die zelfstandig wonen of voor personen met grote tuinen is het voordeliger om een onderhoudscontract af te sluiten. Wij kunnen het onderhoud van uw tuin dan doelmatig plannen zodat het aantal werkuren tot een minimum beperkt wordt. Gedurende het hele jaar wordt uw tuin netjes bijgehouden.

Hetzij steeds inbegrepen:

- Voorjaarsbeurt (snoeiwerk, borders)
- Gazononderhoud (maaien, bemesting, onkruidbestrijding, verticulteren)
- Schoonhouden van bestrating (hogedrukreinigen terras)
- Onkruid vrijhouden van borders, opritten, bedrijfsterreinen.
- Bladeren opruimen (bladblazer/bladzuiger)
- Najaarsbeurt (winterklaar leggen)

U weet vooraf wat het gaat kosten om uw tuin het hele jaar mooi te laten uitzien. Geen verrassingen geen financiële tegenvallers! Voor alle tuinwerken kan tevens een vrijblijvende offerte opgemaakt worden.

De op deze pagina opgegeven prijzen zijn steeds exclusief BTW
© Tuinen Blondeel. Uw tuinman regio West & Oost-Vlaanderen. Offertes op maat of prijs per uur per tuinman.