begonia (Begonia boliviensis Bonfire®)

begonia (Begonia-boliviensis-Bonfire®)
Photo courtesy of: Selecta Klemm GmbH & CO, KG
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Groeiwijze in bloembakken
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Groeiwijze in bloembakken: bossige groeiwijze
Bloemkleur: oranje, rood
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Streklengte: 20-40 cm, 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal, vochtig
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: nee, binnenshuis of in de veranda overwinteren, bij voorkeur rooien en overwinteren als knolgewas
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Bonfire® Begonia produceert sierlijke oranje klokvormige bloemen de ganse zomer lang. Een echte blikvanger voor in hangpotten. De mooie gekartelde smalle bladeren hebben opvallende rode randen. Zijn takken strekken tot ongeveer 30 cm. Een vochtige grond is noodzakelijk maar hij heeft net als alle andere Begonia's een hekel aan natte voeten. Plant hem buiten van zodra het vorstgevaar is geweken.

Zoekt u naar Begonia boliviensis Bonfire®? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Deze hangbegonia is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.