poederkwast (Scadoxus multiflorus)

poederkwast-(Scadoxus-multiflorus)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Poederkwast, Afrikaanse bloedlelie, Penseellelie
Plantenfamilie: Amaryllidaceae - narcisfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: vochtige gebieden van de Afrikaanse oostkust
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: collectors item, curiositeit voor de liefhebbers, kuipplant, wilde tuin, natuurlijke tuin, tropische tuin, exotische tuin, in de schaduwtuin, in een veranda, kan ook binnenshuis als kamerplant op een lichte plaats
Bloemkleur: oranje, rood
Bloeimaand: juni, juli
Vrucht: niet eetbare besjes
Hoogte: 60-80 cm, 80-100 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Groenblijvend: nee
Winterhard: binnenshuis of in de veranda overwinteren, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken volstaat een laagje bladafval, mulch of stro als extra isolatie tegen vorst. Echter, de combinatie natte en koude kan de bol of knol alsnog beschadigen tijdens een zachte winter. Bij voorkeur dus best rooien en binnenshuis op een droge lichtjes verwarmde plek overwinteren.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 7
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de poederkwast ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Scadoxus multiflorus bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de poederkwast in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Scadoxus multiflorus kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.