• vasteplanten-planten.jpg

hartlelie (Hosta Captain Kirk)

hartlelie-(Hosta-Captain-Kirk)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: hartlelie, funkia
Plantenfamilie: Asparagaceae - aspergefamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: uit de bossen van noordoost Azië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, cottagetuin, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, tropische tuin, exotische tuin, in de schaduwtuin, kleine stadstuin, bostuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon
Bloemkleur: blauw, lila
Bloeimaand: juni, juli, augustus
Hoogte: 40-60 cm, 60-80 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Kustplant: Ja, redelijk zeewind tolerant
Vochtigheid: droog, normaal, vochtig
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, als de plant na meerdere jaren te groot wordt, dan kan je makkelijk deze plant splitsen en delen
Vlinderlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de hartlelie ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Hosta Captain Kirk bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de hartlelie in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Hosta Captain Kirk kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.