fbpx
  • vasteplanten-planten.jpg

grasanjer (Dianthus plumarius Dixie Pink DICZ0003 PBR)

grasanjer-(Dianthus-plumarius-Dixie-Pink-DICZ0003-PBR)
Photo courtesy of: Syngenta Flowers
Vlinder lokkend: ja
Standplaats zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: grasanjer
Plantenfamilie: Caryophyllaceae - anjerfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Centraal- en Oost-Europa
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, terrasplant, kuipplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, randjesplant, zomerbloembakken, kleine stadstuin, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: roze
Geurend: ja
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: zon
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal, vochtig
Onderhoud: de beste en langste bloei wordt bekomen door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, verder nauwelijks onderhoud nodig
Vlinderlokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, lichtjes insnoeien na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de grasanjer ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Dianthus plumarius Dixie Pink DICZ0003 PBR bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de grasanjer in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Dianthus plumarius Dixie Pink DICZ0003 PBR kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.