ijsbloem (Delosperma Wheels of Wonder® Limoncello) (‘WOW312’PBR) EU 20190863

ijsbloem (Delosperma Wheels of Wonder® Limoncello) (‘WOW312’PBR) EU 20190863
Photo courtesy of: Plantipp
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: hitte en droogte
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: winterharde kruipende ijsplant, ijsplanten, kruipende ijsbloemen
PROMOTIE 10 KOPEN = 2 GRATIS!
Plantenfamilie: Aizoaceae - Ijskruidfamilie
Opgelet winterhardheid: Niet alle Delosperma's zijn goed winterhard! Wij kweken de meest winterharde en in de winter groenblijvende soorten! Let vooral heel goed op de soortnamen op het label "Wheels of Wonder” of "Jewel of Desert” die tot -10º Celsius winterhard zijn mits niet te natte standplaats. Wij kweken deze beide zeer wintervaste soorten in wel 20 soorten. Zowel op kleur als gemixt verkrijgbaar.
Herkomst van de natuurlijke vorm: kusten en de rotsachtige berggebieden van Zuid- en Oost-Afrika
Beschikbaarheid: reeds vanaf maart non-stop te koop in alle kleuren en mixen
Gebruik: collectors item, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, terrasplant, kuipplant, vetplant, randjesplant, jaarrond in bloembakken en sierpotten, beplanting helling, als blikvanger met een maandenlange bloei buiten op je terras of balkon, wegens zijn droogtetolerantie geschikt als grafbeplanting
Grafbeplanting: ja, door hun geringe waterbehoefte en hun 6 maanden bloeiperiode zijn ze zeer geschikt om een zonnig grafplekje te versieren. De compacte soort ijsbloemen hangt nauwelijks over de potrand. De hangende soort ijsbloemen dient u jaarlijks rond de pot in te knippen waarna de plant opnieuw nieuwe scheuten maakt.
Bloemkleur: geel, wit
Bloeimaand: mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Hoogte: 10-20 cm
Streklengte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: ja, zowel in de volle grond als in bloembakken en sierpotten. Ze verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, hoog oplopende temperaturen en droogte.
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal, droog tijdens de winter
Onderhoud: niet te veel water geven, verder nauwelijks onderhoud nodig, indien je de plant jaarrond in een bloempot laat staan, vergeet dan niet enkele keren per jaar meststof toe te dienen of nog gemakkelijker, vraag naar onze TURBO meststofpillen voor 9 maand bemesting in één pil
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: Kruipende Delosperma in de volle grond mag je lichtjes toppen voor of na de winter of snoei ze na enkele jaren eens twee derde in om ze te verjongen, Delosperma soorten in potten mag je jaarlijks voor of na de winter afknippen tot tegen de potrand
Winterhard: goed winterhard, onze ijsbloemen zijn zéér winterhard, zoals alle vetplanten houden ze niet van een té natte standplaats in de winter
Plantdichtheid (op kleur) per m² in volle grond: 7 à 8
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Onvoorstelbare nieuwigheid! Het moet de hele zomer bloeien, weinig water nodig hebben, in de volle hete zon kunnen staan groenblijvend én winterhard zijn. Bestaat dat eigenlijk zo een plant? Jazeker! Verwondering alom, Onze Delosperma Wheels of Wonder® Limoncello ookwel ijsbloemen genoemd in onze contreien of hardy iceplant in het buitenland brengen u een paradijs van kleuren! Onze winterharde Delosperma Limoncello is dé nieuwe tuinsensatie en droomplant voor mensen die geen groene vingers hebben of wel eens 'vergeten' water te geven! Delosperma Wheels of Wonder® bloeien van mei tot laat in het najaar! Dit type produceert créme-wit kleurige bloemen met een geel hartje.

Wij beschikken over het grootste winterharde ijsbloemen assortiment van België en omliggende landen. Méér dan 20 soorten, kleuren en kleurschakeringen worden door ons opgekweekt. Wow! ja u leest het goed! Tijdens onze openserredagen zullen er steeds Delosperma Wheels of Wonder® zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bepaalde soorten en kleuren worden in de loop van de maand april opgepot en worden te koop aangeboden van zodra plant volgroeid is.

Let goed op bij uw aankoop: Er zijn verschillende types.

1 Een compacte (trager) groeiende soort
2 Een breed uitgroeiende soort die ook wel als bodembedekker kan gebruikt worden.

Delosperma Wheels of Wonder® Limoncello (een breed uitgroeiende soort)

Delosperma Wheels of Wonder® Limoncello met zijn tweekleurige bloemen groeit breder uit dan zijn kleinere broertje Jewel of Dessert waardoor hij perfect bruikbaar is als groenblijvende bodembedekker mits hij in de volle zon mag staan op geen té natte plaats. Ook zijn bloempjes openen en sluiten met de zon. In bloembakken en sierpotten gaan ze ruim over de rand gaan hangen. Als ze té groot komen dan kan je ze in het late najaar na de bloei terug knippen tot aan de rand van de pot. Dit is ook mogelijk na de winter nét voor het lente wordt. Knip het verdroogde loof een stuk terug en de Delosperma zal nieuwe scheuten maken. Dit kan je ook doen bij bodembedekkende ijsplanten in de volle grond als het oude loof verdroogd uitziet. Delosperma in het najaar ingekort zal vroeger bloeien dan wanneer u dit pas in de lente doet. Aan u de keuze.

De belangrijkste eigenschappen van Delosperma Wheels of Wonder® Limoncello zijn:

1 Zeer rijke bloei
2 Felle bloemkleuren
3 Winterhard tot -10º Celsius
4 Ziekte-ongevoelig
5 Weinig onderhoud
6 Droogte-resistent
7 Groenblijvend in normale winters

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de ijsbloem ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Delosperma Wheels of Wonder® Limoncello bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de ijsbloem in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Delosperma Wheels of Wonder® Limoncello kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.