plant poot sjalot (Sjalotten Golden Gourmet per 500 gram)

plant poot sjalot (Sjalotten-Golden-Gourmet-per-500-gram)
Photo courtesy of: VT Zaden Sanac N.V. Seeds & Bulbs
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Plantafstand: min.10 max. 20 cm
Plantdiepte: juist onder de grond, m.a.w. het topje net boven de grond
Verschil tussen uien en sjalotten: de sjalot is een kleine uiensoort met een meer zoete verfijnde smaak dan de ui. Uien smaken scherper. De sjalot is smaller en langwerpiger dan de ronde ui. Sjalotten vormen een kluster van bolletjes (zoals knoflook) terwijl een ui uitgroeit tot één grote bol. Gekaramelliseerd door verhitting krijgen sjalotten een zoete smaak. Zowel sjalotten als uien kun je verschillende maanden bewaren op een droge, koele en donkere plaats.
Planttijd pootgoed: februari, maart, april, of voor winterteelt, planten vanaf half augustus de hele winter door
Oogsttijd: juni, juli, augustus
Gebruik in de keuken: koken, bakken, ovenschotels, salades, stoven, braiseren (smoren), rauw, confijten, fruiten (open pan)

Op zoek naar plant poot sjalot ? Voor meer informatie over plant en pootgoed in verpakking zoals de Sjalotten Golden Gourmet per 500 gram bent u van harte welkom in ons tuinplantenkwekerij te Zwevegem. Sjalotten Golden Gourmet per 500 gram is in het voorjaar te koop rechtstreeks vanuit onze plantenkwekerij naargelang de plantperiode van onze pootaardappelen, pootuien of ander pootgoed en zolang onze voorraad strekt. Lees voorafgaand aan het planten alle informatie op de achterkant van de verpakking hoe u de plant poot sjalot dient te planten.

Afdrukken
PRINT