scheefkelk (Iberis sempervirens Nevina)

scheefkelk (Iberis-sempervirens-Nevina)
Photo courtesy of: Florensis
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats zon
Tolerantie: hitte en droogte
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: scheefkelk, scheefbloem
Plantenfamilie: Brassicaceae - kruisbloemenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Zuid-Europa en op het schiereiland Klein-Azië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onkruidverstikkende plant, onderhoudsarme tuin, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, terrasplant, kuipplant, rotstuin, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, tussen staptegels, randjesplant, zomerbloembakken, als terras- en balkondecoratie tijdens de bloei nadien best in de volle grond uitplanten
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: maart, april, mei
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: zon
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: hitte en droogte
Vochtigheid: droog, normaal
Onderhoud: geen bijzondere zorg nodig, indien je de plant jaarrond in een bloempot laat staan, vergeet dan niet enkele keren per jaar meststof toe te dienen of nog gemakkelijker, vraag naar onze TURBO meststofpillen voor 9 maand bemesting in één pil
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, lichtjes insnoeien na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Deze scheefkelk is een vegetatieve variëteit en bouwt een mooie ronde plant, met heldergroen blad en helder witte en vroege bloemen. Een laag groeiende gedrongen soort die onder de juiste omstandigheden bijna het hele jaar door kan bloeien. Perfect voor rotspartijen, muren en openingen in bestrating. Iberis sempervirens Nevina is een heerlijk geurende, rijkbloeiende randjesplant tot 20cm hoog die zich verspreidt over 30-40cm. De bloei start in april-mei met mooie kransvormige witte bloempjes later in de herfst gevolgd door geelwitte vruchtjes. Tijdens strenge winters valt het vetplantachtige blad van Iberis sempervirens af. Is een ideale bodembedekker maar wordt ook aangewend als potplant en in borders.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de scheefkelk ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Iberis sempervirens Nevina bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de scheefkelk in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Iberis sempervirens Nevina kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.