Japanse vezelbanaan (Musa Basjoo)

Japanse vezelbanaan-(Musa-Basjoo)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Japanse vezelbanaan, bananenplant, bananenboom, winterharde bananenboom
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, opvallende bloem, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, tropische tuin, exotische tuin, als blikvanger in bloempotten buiten op je terras of balkon, jaarrond als tropische- orangerieplant in een orangerie of leefveranda, in een veranda
Hoogte: 1,5 - 2 meter, 2,5 - 3 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Snoeien: niet snoeien, verwijder regelmatig lelijke, beschadigde of oude bladeren
Winterhard: matig winterhard, matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren, op voorwaarde dat ze in de volle grond op geen té drassige plek staan in de winterperiode want de combinatie koud én nat kan schadelijk zijn. In potten beplant kan je deze eventueel wat beschut zetten tijdens de wintermaanden.
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Op zoek naar de mooiste terrasplanten? Op zoek naar de Japanse vezelbanaan ? Voor meer informatie over kuipplanten, orangerieplanten of terrasplanten zoals de Musa Basjoo bent u van harte welkom in onze plantenwinkel te Zwevegem. De beschikbaarheid van terrasplanten zoals de Japanse vezelbanaan in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. Terrasplanten zoals de Musa Basjoo zijn te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep.