engelse pepermunt (Mentha piperita)

engelse pepermunt (Mentha-piperita)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Beste oogsttijd: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
Bloemkleur: purper
Hoogte: 60-80 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: zeer winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Mentha piperita of engelse pepermunt, is een doorlevende en zeer aromatische plant die 60 tot 80 cm hoog wordt. Engelse pepermunt groeit bij voorkeur in voedselrijke grond in lichte schaduw maar kan ook op een zonnige plek, mits voldoende vocht. De sterke, opgaande plant heeft donkere paarsachtige stengels en donkergroen blad met een zweem van paars. Mentha piperita bloeit van juni tot augustus met lila bloemetjes die samen in een aarvorm staan. De plant neemt via ondergrondse wortelstokken gemakkelijk veel ruimte in, als je dat wil vermijden kan de plant in een pot zonder bodem in de grond geplant worden. Engelse pepermunt is doorheen het hele groeiseizoen eetbaar en heeft van alle muntsoorten de sterkste medicinale eigenschappen. Als engelse pepermunt naast rozen staat zou ze daar de bladluizen weghouden. De plant trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u naar Mentha piperita? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Engelse pepermunt is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. 

Afdrukken
PRINT