• kruiden-planten-wanneer.jpg

bananemunt (Mentha arvensis Banana)

bananemunt (Mentha-arvensis-Banana)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Beste plantijd: maart, april, mei, juni, juli
Beste oogsttijd: juli, augustus
Bloemkleur: roze
Hoogte: 20-40 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Vochtigheid: normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Winterhard: goed winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Mentha arvensis 'banana' noemen we in het nederlands bananenmunt. De aromatische, doorlevende plant wordt 30 tot 40 cm hoog. Bananenmunt vraagt om een vruchtbare en vochtige, goed doorlatende bodem in zon of halfschaduw en is goed winterhard. Zoals alle muntsoorten verspreid bananenmunt zich via ondergrondse uitlopers, om te vermijden dat de plant te veel ruimte gaat innemen kan je hem in een pot zonder bodem in de grond planten. Mentha arvensis 'banana' bloeit in juli en augustus met kleine, lila bloemen. Het lichtgroene, zacht behaarde blad verspreid de heerlijke geur van rijpe bananen. Het blad kan doorheen het hele seizoen geoogst worden en is lekker in allerlei desserts en drankjes of in de thee. Deze plant trekt bijen aan.

Zoekt u naar Mentha arvensis Banana? Voor meer informatie bent u van harte welkom tijdens onze openserredagen te Zwevegem. Bananenmunt is verkrijgbaar onder voorbehoud van beschikbaarheid en of teeltfactoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken.