• klimplanten.jpg

kamperfoelie (Lonicera periclymenum Serotina)

kamperfoelie-(Lonicera-periclymenum-Serotina)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Vogel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: kamperfolie
Plantenfamilie: Caprifoliaceae - Kamperfoeliefamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Oost-Azië
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin, klimplant, muurbegroeiing, begroeiing hekwerken, begroeiing schuttingen, begroeiing pergola
Bloemkleur: geel, rood, roze, wit
Geurend: ja
Bloeimaand: juni, juli, augustus
Vruchtkleur: rood
Vruchtmaand: september, oktober, november
Doorbloeier: ja, dit is een echte doorbloeier. Deze plant kan maandenlang bloeien zonder ophouden!
Streklengte: tot 8 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Vochtigheid: vochtig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Vogellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks direct na de bloei
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Vogellokkend: ja, zaden, bessen en fruit zijn een nuttige voedselbron in de winter. Snoei niet alle zaden weg en laat wat bessen of fruit hangen voor de vogels. Ze zullen je dankbaar zijn!

Op zoek naar de klimplant kamperfoelie ? Voor meer informatie over klimmende planten zoals Lonicera periclymenum Serotina bent u van harte welkom in ons tuincentrum te Zwevegem. De beschikbaarheid van klimmers zoals de kamperfoelie in onze kwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. De slingerplant Lonicera periclymenum Serotina is te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt.