hop (Lupulus humulus vrouwelijk)

hop-(Lupulus-humulus vrouwelijk)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: hop, hopplant
Plantenfamilie: Cannabaceae - hennepfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: gematigde streken van het Noordelijk halfrond
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: snijbloem, wilde tuin, cottagetuin, droogbloem, natuurlijke tuin, klimplant, begroeiing hekwerken, begroeiing schuttingen, begroeiing pergola
Bloemkleur: wit, groen
Geurend: ja
Bloeimaand: juli, augustus
Vruchtkleur: geel, groen
Vruchtmaand: september
Streklengte: tot 7 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk zeewind tolerant
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: in het najaar gewoon tegen de grond weg snoeien. In het voorjaar verschijnen er dan nieuwe scheuten
Groenblijvend: nee
Winterhard: zeer winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 1
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de klimplant hop ? Voor meer informatie over klimmende planten zoals Lupulus humulus vrouwelijk bent u van harte welkom in ons tuincentrum te Zwevegem. De beschikbaarheid van klimmers zoals de hop in onze kwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de geënte planten, beschikbaarheid enthout, kiemkracht van de zaden of beworteling van de stekken. De slingerplant Lupulus humulus vrouwelijk is te koop rechtstreeks vanuit ons tuincentrum zo lang de voorraad strekt.