Kaukasisch vergeet mij nietje (Brunnera m. Mr. Morse EU25449PP19947)

Kaukasisch vergeet-mij-nietje (Brunnera-m.-Mr.-Morse-EU25449PP19947)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats schaduw, half schaduw
Standplaats schaduw, half schaduw
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: Kaukasische vergeet-mij-nietje, Kaapse vergeet-mij-nietje, Balkan vergeet-mij-nietje
Plantenfamilie: Boraginaceae - ruwbladigenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: Kaukasus
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: makkelijk te onderhouden blokbeplanting, onkruidverstikkende plant, groepsbeplanting, bodembedekker, borderplant, bladsierplant, wilde tuin, cottagetuin, natuurlijke tuin, onder hoge bomen en struiken in gefilderd zonlicht, in de schaduwtuin, bostuin
Bloemkleur: wit
Bloeimaand: april, mei, juni
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: schaduw, half schaduw
Vochtigheid: normaal
Onderhoud: niet te veel water geven, verwijder regelmatig vergeelde, beschadigde of lelijke bladeren, verder nauwelijks onderhoud nodig
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 5
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de Kaukasisch vergeet mij nietje ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Brunnera m. Mr. Morse EU25449PP19947 bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de Kaukasisch vergeet mij nietje in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Brunnera m. Mr. Morse EU25449PP19947 kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.