hemelse bamboe (Nandina domestica Blush Pink)

hemelse-bamboe-(Nandina-domestica-Blush-Pink)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw
Groenblijvend: ja
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: hemelse bamboe
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: groepsbeplanting, borderplant, terrasplant, kuipplant, bladsierplant, mooie herfskleur blad, exotische tuin
Bloemkleur: wit, creme
Bloeimaand: juli, augustus
Vruchtkleur: rood
Vruchtmaand: september, oktober
Hoogte: 120-140 cm, 1,5 - 2 meter
Standplaats: half schaduw
Kustplant: Ja, redelijk
Vochtigheid: droog, normaal
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, na de winter net voordat de plant terug begint te groeien, Weinig snoeien
Groenblijvend: ja
Winterhard: goed winterhard, matig winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Nandina domestica Blush Pink bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de hemelse bamboe in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Nandina domestica Blush Pink is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.