fbpx
  • heesters-nu-planten.jpg

altheastruik (Hibiscus syriacus Red Heart)

altheastruik (Hibiscus-syriacus-Red-Heart)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Hommel lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: althaeastruik
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: onderhoudsarme tuin, borderplant, cottagetuin
Bloemkleur: rood, wit
Bloeimaand: juli, augustus, september
Hoogte opmerking: de hoogte wordt berpaald door de snoeiwijze en frequentie, de aangegeven minimum hoogte wordt bekomen door jaarlijkse snoei, de maximum aangegeven hoogte wordt bekomen door minder of niet te snoeien
Hoogte: 1,5 - 2 meter, 2,5 - 3 meter
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, verdraagt extreme omstandigheden zoals zoute felle zeewind, schurende zanddeeltjes, droogte, zout en kleigrond
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Hommellokkend: ja
Snoeien: jaarlijks, na de winter net voordat de plant terug begint te groeien
Groenblijvend: nee
Winterhard: goed winterhard
Plantdichtheid per m² in volle grond: 3
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Hommellokkend: ja, diverse bloemen zijn absoluut afhankelijk van hommels om bestoven te worden. Hommels schudden de stuifmeelkorrels uit de meeldraden door het trillen van hun borstspieren. 'Buzz pollination' genoemd, vrij vertaald 'zoembestuiving'.

Hibiscus syriacus Red Heart ontleent zijn naam aan de rode vlekken middenin de maagdelijk witte bloemen. Deze zeer vroege bloeier begint eraan in de maand juli en blijft doorbloeien tot eind oktober. Hibiscus syriacus Red Heart is ziektebestendig en winterhard. Hibiscus syriacus Red Heart bloeit als struik rechtop tot 1,50 meter en verspreidt zich met de jaren. Voelt zich het best op een warme plek in volle zon maar ook halfschaduw deert hem niet. 

Let op: Hibiscus syriacus Red Heart verdraagt een temperatuur van -25 °C maar jonge planten dienen in de winter echter beschermd te worden.  

Ook heesters zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Heesters bieden privacy en trekken vele nuttige insecten aan. Sommige soorten trekken interessante bestuivers of prachtige vlinders aan. Ook voor vogels bieden heesters bescherming en veilige broedplaatsen. De hibiscus is een typische hommelplant omdat de nectar diep verscholen ligt in de bloem. Hommels met hun lange tong kunnen in tegenstelling tot de honigbijen daar wel bij komen. De bloemen van de Hibiscus bevatten nectar met een zeer laag suikergehalten waardoor de bijen de bloemen links laten liggen. Hommels bevliegen de hibiscusbloemen wel. 

Op zoek naar sierheesters met mooie bloemen? Wens je zeldzame struiken te kopen? Voor meer informatie over deze heester of kleine boom zoals de Hibiscus syriacus Red Heart bent u van harte welkom in onze boomkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van de altheastruik in onze boomkwekerij te Zwevegem is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, kiemkracht van de kruidenzaden of beworteling van de stekjes. De Hibiscus syriacus Red Heart is te koop rechtstreeks vanuit ons planten- tuincentrum zo lang onze voorraad sierheesters strekt.