• fruitbomen-planten.jpg

pruim struik (Prunus domestica Victoria)

pruim-struik-(Prunus-domestica-Victoria)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: pruim, pruimelaar, pruimeboom
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: onbekend
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: als klein boompje
Stamvorm bij fruitbomen: laagstam (struik)
In welke maanden mag je snoeien: april, mei, juni, juli, augustus, september
Geurend: ja
Bloeimaand: april
Hoogte: 3 - 3,5 meter
Standplaats: zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: goed winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Prunus domestica Victoria of simpelweg victoria is een zeer vruchtbare, rode, eiervormige pruim met een grote en regelmatige opbrengst. Queen Victoria heeft een geel, zeer sappig, aangenaam smakend vruchtvlees. Is zelfbestuivend. De bloei begint de tweede helft van april en oogsten gebeurt tussen eind augustus en begin september. Rode vruchten die ietsje donkerder zijn langs de zonnekant. Uitdunnen is noodzakelijk door de weelderige groei. Houdt van een plaats in volle zon en wordt graag beschut voor te felle wind.

Dat pruimen een goede darmwerking bevorderen, wist je wellicht wel. Maar pruimen blijken ook dieetvriendelijk te zijn en bloeddruk verlagend. Hét ideale tussendoortje bij uitstek dus. Bewaar ze op een koele plaats buiten de koelkast: dat is beter voor de smaak, de geur en het narijpen. Pruimen zijn buiten de koelkast zo'n zes 6 dagen houdbaar. Pruimen kun je ook invriezen en zijn dan 12 maanden houdbaar. Kortom de Prunus domestica Victoria pruimenboom is een aanwinst voor elke tuin met zijn hangende takken en prachtige bloemen die in de lente zorgen voor een idyllische aanblik. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, bloeien  mooi in het voorjaar, en de pruimen smaken lekker.

Lekker smullen van uw eigen fruitbomen? Op zoek naar een pruim struik ? Voor meer informatie over een fruitboom zoals de Prunus domestica Victoria bent u steeds welkom in boomkwekerij en serres te Zwevegem. De beschikbaarheid van fruitbomen zoals de pruim struik in onze kwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en het slagen van de enten op de onderstammen. Fruitbomen worden vooral geplant in de winter maar gezien onze bomen in pot zijn gekweekt kan je ze gans het jaar planten. Informeer u ter plaatse over de bestuivingsvoorwaarden van de Prunus domestica Victoria .
 
Onze boomkwekerij is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.