pruim struik (Prunus domestica Reine Claude d'oullins)

pruim-struik-(Prunus-domestica-Reine-Claude-d'oullins)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats zon
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: pruim, pruimelaar, pruimeboom
Plantenfamilie: Rosaceae - rozenfamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: onbekend
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad! Vraag naar de beschikbaarheid in onze plantenwinkel
Gebruik: als klein boompje
Stamvorm bij fruitbomen: laagstam (struik)
In welke maanden mag je snoeien: april, mei, juni, juli, augustus, september
Beste oogsttijd: augustus, september
Geurend: ja
Bloeimaand: april
Hoogte: 3 - 3,5 meter
Standplaats: zon
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Winterhard: goed winterhard
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Prunus-domestica-Reine-Claude-d'oullins produceert eiervormige, tamelijk grote pruimen, groen tot geelgroen van kleur. De bloei start in de eerste helft van april. Geurende witte bloemen, later gevolgd door kleine middelgrote groengele vruchten. Eénmaal rijp in de eerste helft van september kan men genieten van zijn sappig, honingzoet vruchtvlees met een aangenaam aromatische smaak. Deze soort is zelfbestuivend. Tussenpluk wordt aangeraden omdat deze vruchten ongelijkmatig rijpen. Verdient een plaatje in volle zon.

Dat pruimen een goede darmwerking bevorderen, wist je wellicht wel. Maar pruimen blijken ook dieetvriendelijk te zijn en bloeddruk verlagend. Hét ideale tussendoortje bij uitstek dus. Bewaar ze op een koele plaats buiten de koelkast: dat is beter voor de smaak, de geur en het narijpen. Pruimen zijn buiten de koelkast zo'n zes 6 dagen houdbaar. Pruimen kun je ook invriezen en zijn dan 12 maanden houdbaar. Kortom de Prunus domestica Reine Claude d'oullins pruimenboom is een aanwinst voor elke tuin met zijn hangende takken en prachtige bloemen die in de lente zorgen voor een idyllische aanblik. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, bloeien  mooi in het voorjaar, en de pruimen smaken lekker.

Lekker smullen van uw eigen fruitbomen? Op zoek naar een pruim struik ? Voor meer informatie over een fruitboom zoals de Prunus domestica Reine Claude d'oullins bent u steeds welkom in boomkwekerij en serres te Zwevegem. De beschikbaarheid van fruitbomen zoals de pruim struik in onze kwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en het slagen van de enten op de onderstammen. Fruitbomen worden vooral geplant in de winter maar gezien onze bomen in pot zijn gekweekt kan je ze gans het jaar planten. Informeer u ter plaatse over de bestuivingsvoorwaarden van de Prunus domestica Reine Claude d'oullins .

Onze boomkwekerij is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.

  

 

Afdrukken
PRINT