moerasgladiool (Schizostylis coccinea Mrs Hegarty)

moerasgladiool (Schizostylis-coccinea-Mrs-Hegarty)
Photo courtesy of: Henk Lic. Sc.
Vlinder lokkend: ja
Bijen lokkend: ja
Standplaats half schaduw, zon
Standplaats half schaduw, zon
Tolerantie: natte standplaats
Nederlandse naam, volksnamen en synoniemen: roze kafferlelie, moerasgladiool
Plantenfamilie: Liliaceae - Leliefamilie
Herkomst van de natuurlijke vorm: vochtige beekoevers in Zuid-Afrika Drakensbergen
Beschikbaarheid: Deze online planten catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad!
Gebruik: snijbloem, borderplant, kuipplant, oeverplant, wilde tuin, cottagetuin, opvallende bloem, natuurlijke tuin, moerasplant
Bloemkleur: roze
Bloeimaand: oktober, november
Hoogte: 40-60 cm
Standplaats: half schaduw, zon
Kustplant: Ja, redelijk
Tolerant tegen: natte standplaats
Vochtigheid: vochtig, droog tijdens de winter
Onderhoud: niet laten uitdrogen tijdens de bloei maar zorg wel voor een goede afwatering, verwijder regelmatig vergeelde, beschadigde of lelijke bladeren
Vlinderlokkend: ja
Bijenlokkend: ja
Snoeien: de plant is niet groenblijvend en hoeft dus niet gesnoeid te worden, knip op het einde van de bloei de laatste bloemstengels af en laat het loof gewoon verder afsterven, verwijder in de lente als de plant terug begint te schieten eventuele de afgestorven plantenresten
Groenblijvend: nee
Winterhard: matig tot -5°C, dus best wat beschermen met droge bladeren, zoals vele bol- en knolgewassen of planten met vlezige wortelstokken kunnen ze goed tegen wat vorst maar de combinatie koud en nat kan schadelijk zijn. Plant ze daarom steeds op een niet te natte plek zodat ze in de grond kunnen overwinteren.
Plantdichtheid per m² in volle grond: 6
Prijzen: Onze plantenkwekerij staat nooit stil! Naar behoefte worden onze planten regelmatig bijbemest, bijgeknipt, verjongd en/of verpot. Hier hebben onze tuinplanten hun intussen alom bekend hoge kwaliteit aan te danken. Door deze diverse handelingen kunnen de prijzen op elke moment wijzigen met als belangrijkste prijs criteria de leeftijd en potmaat van de plant. Om deze reden zijn de prijzen van onze planten UITSLUITEND ter plaatse in onze kwekerij te raadplegen. Bedankt voor uw begrip.

Vlinderlokkend: ja, vlinders roepen beelden op van zonneschijn, warmte en kleur en zijn dé indicatoren van een gezonde biodiversiteit.

Bijenlokkend: ja, bijen zijn echte top bestuivers! Op zoek naar voedsel zorgen bijen nietsvermoedend tijdens het bestuiven voor een mooiere oogst in nabijgelegen fruit- en moestuinen.

Op zoek naar de beste en mooiste winterharde vaste planten? Op zoek naar de moerasgladiool ? Voor meer informatie over vaste planten zoals de Schizostylis coccinea Mrs Hegarty bent u steeds welkom in onze vaste plantenkwekerij te Zwevegem. De beschikbaarheid van een winterharde plant zoals de moerasgladiool in onze plantenkwekerij is afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden, slagingspercentage van de weefselkweek, kiemkracht van de zaden of de beworteling van de gestoken stekken. Wintervaste borderplanten zoals de Schizostylis coccinea Mrs Hegarty kan je rechtstreeks kopen vanuit ons plantencentra zo lang de voorraad strekt. Check deze online catalogus voor alle informatie over deze plantengroep. De prijzen van onze vaste planten zijn uitsluitend ter plaatse te raadplegen in ons tuincentrum.

Ons tuincentrum (plantencentrum) is gelegen in het Zuiden van West-Vlaanderen, op ongeveer 20 km over de provinciegrens Oost-Vlaanderen bij Kruishoutem via de E17 afrit nr. 3 Kortrijk-Oost - Zwevegem.